HTML

MAGYAR KÁNAÁN

Egy új gazdasági rendszer ötlete, leírása. Szeretném ha közösen továbbfejlesztehetnénk, mert biztos, hogy nem figyeltem oda mindenre.

Friss topikok

  • Potykabácsi: @bativeges: Hol van az intelligens világ? Nem Magyarországon egyenlőre az biztos. Utópia az ország... (2009.03.17. 13:22) A magyar kánaán

Linkblog

A fekete- és szürkegazdaság megszüntetése

2009.05.11. 07:00 tomi67

Az ötlet nem az enyém, az Index olvasói összeállításában olvastam, de szerintem az ötlet zseniális.

SZÜNTESSÜK MEG MAGYARORSZÁGON A KÉSZPÉNZHASZNÁLATOT!.

Hogy is nézne ez ki. Mindenhol csak bankkártyával átutalással vagy ún. személyi csekkel lehetne fizetni. A mai információs társadalomban ennek a bevezetése minimális költséggel járna. Az állam illetve a bankok támogtatnák a bankkártyaterminálok kiépítését. Ennek a használati díjait meg kellene szüntetni. A bankoknak így is megérné hiszen sokkal több pénzzel "gazdálkodhatnánkak", mindenki összes pénze a bankban lenne.

Milyen előnyökkel járna mindez: Elsősorban milliárdokat takaríthatna meg az állam azzal, hogy nem kell kézpénzt nyomtatni, kezelni, számolni, szállítani, stb. Ez szerintem évente több tízmilliárd megtakarítást jelentene.

Megszűnne a korrupció, a feketén alkalmazás (azaz a zsebbe fizetés), nincs több csúszópénz, kenőpénz, hálapénz. A korrupt politikusok, a bűnözők stb nem mondhatnák azt, hogy ennyi meg ennyi bejelentett jövedelmükből élnek, hiszen minden költekezésüknek nyoma lenne, nem lehet illegálisan szerzett jövedelmet költeni. De nem is lehetne illegális jövedelemhez jutni, minden pénzmozgásnak nyoma van.

Természetesen ehhez az is kellene, hogy az adórendszerünk olyan legyen, hogy a bejövő jövedelmekből adózás után is meg lehessen élni. Az orvosoknak ne kelljen hálapénzért dolgozni, legyen olyan komoly fizetésünk, amely a szakmájuk komolyságát mutatja. A vállalkozó nem fog tudni csalni a zsebbe fizetéssel, a számlázgatással. Nincs többé korrupt autópálya- és metróépítés, nincs kistáskában átadott pénz pártfinanszírozásra, stb. Gondoljunk ele ez milyen "megtakarítás" lenne országos szinten.

Arra kérek mindenkit aki ezt olvassa, hogy gondoljon bele az ötlet megvalósításának következményeibe, a szebb új világba és ha értelmét látja segítsen egy népi kezdeményezésként aláírást gyűjteni azért, hogy ezt a nép meg is szavazhassa.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tomi76.blog.hu/api/trackback/id/tr201114295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása